Chili con quinoa

Een gerechtje dat ik vond op deze site van Milk Free Mom, maar een beetje gefoefeld met de hoeveelheden.

Nodig voor 2 à 3 personen:
– 1 blik rode kidneybonen
– halve liter groentebouillon
– 70 of 140g tomatenpuree (naar believen)
– 1 ui, in stukjes gehakt
– 4 teentjes look
– 1 el chilipoeder
– 1 el komijn
– 2 tl oregano
– 1 el olijfolie
– 1 zoete aardappel
– 1 kopje quinoa (te vinden in de biowinkel en in sommige supermarkten, vb Delhaize)
– peper en zout naar smaak
– avocado en/of verse korianderblaadjes als versiering (optioneel)

Verhit de olijfolie in een grote pot/wokpan op een niet te heet vuur. Voeg de gesneden ui toe en wacht tot die helemaal geel verkleurd. Doe er de geperste look bij en wacht 2 minuutjes. Voeg de tomatenpuree, chilipoeder, komijn en oregano toe en laat dit even opstaan, terwijl je regelmatig roert.

Snij de zoete aardappel in kleine blokjes van ongeveer 1-2cm². Spoel de rode kidneybonen goed af en voeg ze samen met de zoete aardappel en de groentenbouillon toe in de pot/wokpan. Kruid bij met peper en zout naar eigen smaak. Laat dit mengsel 5 minuutjes koken, voeg dan de quinoa toe. Kook dit alles gedurende 15 à 30 minuten, roer regelmatig, totdat de quinoa en de aardappel klaar zijn en de tomatensaus gedikt is. Je kan eventueel wat extra water toevoegen als de saus te dik is.

Als finishing touch kan je er wat avocado en/of verse koriander bovenop doen. Lekker!

Leave a comment

Filed under Biowinkel, Hoofdmaaltijd, Makkelijk, Veganistisch

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s