Winterse quinoastoofpot met pompoen, knolselder en rode biet

Toen ik daarnet bij een vriendin door het meest recente kookboek van Pascale Naessens aan het bladeren was, zag ik een gerecht dat meteen een kwart van ons groentepakketvoorraad opslorpte: ideaal! Ik veranderde de hoeveelheden wel een beetje. (Wij hebben de quinoa er niet extra bijgemaakt, dus over die hoeveelheden kan ik me niet uitspreken)

Nodig (voor 4 personen):- halve pompoen
– 1 knolselder
– 2 rode bieten
– 2 (rode) ajuinen (ik nam gewone bij gebrek aan rode)
– 200g quinoa
– 3 teentjes look
– 3 laurierbladen
– olijfolie
– balsamicoazijn
– peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°.

Snij de knolselder en de rode biet in kleine stukjes, de ajuinen in ringen en de pompoen in iets grotere stukken (want die is sneller gaar dan de knolselder en rode biet). Doe al deze stukjes in een grote overschotel, giet er voldoende olijfolie en wat balsamicoazijn over en vergeet niet te kruiden met peper en zout. Zet de afgedekte schotel 30-40 minuten in de oven (bij ons was het een 45-tal minuten).

Voor de quinoa:
Spoel de quinoa, kook deze in een pot met water (verhouding: quinoa-water: 1-2) en voeg er de geplette look, de laurierbladen, wat olijfolie en peper e zout toe. Laat dit een klein kwartiertje koken met deksel.

Haal de quinoa van het vuur en laat dit nog wat nawellen. Daarna gewoon vermengen met de groentjes en u hebt een lekkere winterse schotel!

Quinoa met gegrilde groenten

Leave a comment

Filed under Bijgerecht, Hoofdmaaltijd, Makkelijk, Veganistisch, Winter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s