Oosters gewokte tofublokjes met witloof en oesterzwammen

Gisteren maakte ik nog eens iets uit het Donderdag Veggiedag kookboek. Een heel tof boek, ook handig aangezien de recepten per seizoen staan ingedeeld (ben ik altijd fan van!). Ik wijzigde hier en daar wel iets aan de hoeveelheden of ingrediënten.

Nodig voor 2-3 personen als je er niets anders bij eet,
als je er rijst ofzo bij doet kan je er wel met 4 van eten:
– 400g tofu
– 250g oesterzwammen
– 250g kastanjechampignons
(in het oorspronkelijk gerecht gebruiken ze 500g oesterzwammen)
– 5 stronken witloof
– 2 teentjes look
– 1 klein rood pepertje
– 40g gember
– 1 el sesamolie (ik nam wokolie met korianderextracten)
– 3 el sojasaus
– 3 el zoetzure saus (ik nam chilisaus)
– 1 bosje verse koriander voor de afwerking

Snij de tofu in blokjes van een kleine 2 cm. Snij de oesterzwammen in tweeën en de kastanjechampignons in plakjes. Het witloof mag in grote stukken versneden worden. Pel de look, ontpit het pepertje en schil de gember, daarna mag je dit allemaal versnipperen (pepertje), persen (look) of raspen (gember).

Verhit een grote wokpan, voeg de olie toe en bak de tofublokjes op een hoog vuur. Roer af en toe zodat ze aan alle kanten kleur krijgen. Daarna mag je het vuur iets lager zetten.

Voeg de look, gember en peperstukjes toe en giet de sojasaus en zoetzure/chilisaus bij de tofu.

Voeg de oesterzwammen en kastanjechampignons samen met het witloof toe en bak de groenten tot alle vocht verdampt is. (Voeg zeker geen extra water toe want er komt echt wel veel vocht uit je groenten.)

Net voor het serveren kan je dan nog wat fijngehakte verse koriander over het gerecht strooien.

Oosters gewokte tofu met oesterzwammen en witloof

Leave a comment

Filed under Hoofdmaaltijd, Makkelijk, Veganistisch, Winter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s