Verrassend bijgerechtje: pastinaak en witloof met gember

In datzelfde boek ‘Donderdag Veggiedag’ vind je bij ieder seizoen ook enkele bijgerechtsuggesties. Om het met hun woorden te zeggen: ‘Onderschat nooit de kwaliteiten van wintergroenten! Je kunt hun aroma versterken met specerijen en ze bieden elkaar prachtige smaakcontrasten.’ (p144)

Nodig:
– 400g pastinaak
– 4 stronken witloof
– 30-40g verse gember
– 2 eetlepels cashewnoten
– olie of plantaardige boter
– peper en zout

Schil de pastinaken en snij deze in kleine stukjes. Verwijder de harde kern van het witloof en snij deze in grote stukken. Schil de gember en rasp hem fijn.

Verhit de boter of olie in de wokpan, voeg de geraspte gember en de pastinaakblokjes toe er roerbak gedurende 5 minuutjes.

Voeg het witloof toe en blijf roerbakken.
Voeg peper en zout toe naar believen.

Als de groentjes naar jouw smaak klaar zijn, kan je er de cashewnoten aan toevoegen en nog even laten trekken.

1 Comment

Filed under Bijgerecht, Makkelijk, Veganistisch, Winter

One response to “Verrassend bijgerechtje: pastinaak en witloof met gember

  1. heb al redelijk wat klaargemaakt uit het DV kookboek, en de vegetarische gerechten zijn ook behoorlijk makkelijk te veganiseren. De pompoenballetjes met gember zijn echt wel een succesnummer (kunnen ook bij ‘t aperitief gegeven worden).
    Leuke blog trouwens 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s