Witloof met fruitige sinaasappelsaus

Groente en fruit combineren, altijd spannend! Een receptje dat An van
De Zonnekouter bij ons groentepakket stak, en dat het gesmaakt heeft!

Nodig:
– 6 stronkjes witloof
(- 1 tl geraspte gember: deze lieten wij weg
wegens teveel gember de laatste dagen)
– 1 sinaasappel
– 1 appel (wij namen good old jonagold)
– 1 el ahornsiroop (je kan ook honing gebruiken)
– peper en zout

Stoom of stoof het witloof bijtgaar, rasp ondertussen het sinaasappelzest
(dit hebben wij er niet bijgedaan) en pers het sap uit de sinaasappel.
Snij de appel in kleine blokjes.

Bak het witloof wat aan (eventueel samen met de geraspte gember),
voeg de appelblokjes en de sinaasappelzest toe.
Blus met sinaasappelsap en de ahornsiroop.
Laat alles nog wat stoven tot het sap wat ingedikt is.

Leave a comment

Filed under Bijgerecht, Makkelijk, Veganistisch, Winter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s