Met de seizoenen mee

Waarom seizoensgroenten en -fruit eten? Er zijn veel goeie redenen, en al die redenen passen in een duurzaam eetpatroon: goed voor mens en milieu,
voor nu en later:
– je bespaart energie die anders zou gaan naar vervoer, stoken van serres, aandrijven van koeling … Zo dring je mee de CO2-uitstoot terug.
– je kiest voor plaatselijke productie voor de lokale economie.
– je hebt opnieuw een besef van wat de natuur in welk seizoen voorziet.
– je eet groenten en fruit waar geen of veel minder chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas kwamen.
– seizoensgroenten en -fruit zijn verser, hebben meer smaak en meer voedingswaarde.

Op de site van Velt vind je een overzicht per maand waarbij je op de naam van de groente/het fruit kan klikken voor meer info.

Ook op de site van het Departement van Leefmilieu, Natuur en Energie vind je meer info en deze kalender:

kalender voor seizoensgroenten en -fruit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s