Uit eten in Gent

Veganistische keuken:

* Lekker Gec: Weeg wat je eet!
Lekker GEC werkt zo ecologisch mogelijk: ze letten op het waterverbruik, springen bewust om met energie, gebruiken ecologische materialen voor de inrichting. En ze gaan bewust om met eten. Daarom laten ze je zelf kiezen hoeveel je neemt van dagschotel en salade.  En je betaalt enkel voor wat je neemt, volgens gewicht.
Koningin Maria Hendrikaplein 5 – 6, naast de Oxfam Wereldwinkel
op het plein rechtover Gent-St-Pietersstation

* Komkommertijd: veganistisch all-you-can-eat buffet.
Ook meeneemmogelijkheden.
Reep 14, straat langs het water rechtover het Belgacomgebouw,
tussen St-Jacobs en het St-Annaplein

* Avalon: adresje om te lunchen.
Elke dag een gevarieerde dagschotel, bestaande uit diverse groenten, rauwkostslaatje, een hartig hapje en een portie granen. Verder nog huisgemaakte quiche, salades en pasta. Leuk tuinterras.
Geldmunt 32, aan het Gravensteen

* V|edge: veganistische concept store, afhaalpunt en e-shop
Enkel open op zaterdag tussen 12 en 19u. Een groepje vegetarische en veganistische vrienden zagen een gaatje in de markt en vonden Gent de perfecte uitvalsbasis. Je vindt er veganistische kaas, producten van de Vegetarische Slager, veganistische schoenen en riemen, eivervangers, schakalode (ipv chocolade) etc!
Ossenstraat 102, tussen Dampoort en Visserij


Vegetarische keuken:

* De Zuidkant
Hun keukenfilosofie is: ‘Wij serveren wat we zelf graag eten’. Dit betekent dat ze vertrekken van het pure, verse, natuurlijke product, koken zonder vlees of vis, olijfolie gebruiken en bakken in kokosvet, geraffineerde suiker beperken of vermijden waar het kan of vervangen door gezonde alternatieven, boodschappen doen bij locale producenten en kleine ondernemers met oog voor hun verhaal, ook voor Fair Trade kiezen, zelf hun brood bakken, elke dag bijleren en met passie en plezier in de keuken staan. En dat allemaal in een prachtig herenhuis!
Frederik Burvenichstraat 156, vlak aan het station van Gentbrugge

* Pacha Mama: enkel om te lunchen ‘s middags. Goed bewaard geheim!
Haal je grote of kleine vegetarische dagschotel (bestaande ui veel verschillende bereidingen) zelf af in de keuken. Gratis water, zonnig terras.
Eten met stokjes of mes en vork.
Jan-Baptist Guinardstraat 9, tussen het Zuid en het St-Pietersplein

* De Appelier:
Volledig vegetarisch restaurant en een veggie pionier in Gent. Elke dag een nieuwe dagschotel met diverse granen, warme groenten rauwkost, een quiche, vegetarische burger of peulvruchten. ‘s Avonds ook spaghetti. Het water is gratis. Leuk tuinterras. Voor een veganistische optie eventueel op voorhand bellen.
Citadellaan 47

* Greenway: gezonde fastfoodbar, afhaal en thuisbrengmogelijkheden.
Je kan er terecht voor een snelle burger, baga of soep, maar ook voor een iets uitgebreidere pasta of noodle-schotel. Naast de vaste kaart zijn er elke maand weer nieuwe suggesties. Lekkere desserten met soms zelfs vegan chocoladetaart.
Nederkouter 42, in de buurt van de Veldstraat

* Cuisine ouVerte: (nog uit te testen)
In dit vegetarisch eethuis kan je terecht voor een heerlijk warm en koud buffet. Verder worden er ook een verse dagsoep, pasta en noodlesgerechten, verse salades, vegetarische biobroodjes en ander snackgerechten aangeboden. Kortom, voor elk wat wils! Ook meeneem is mogelijk en er is ook een traiteurdienst met vegetarische catering op maat van de klant.
Annonciadenstraat 4, dichtbij de Veldstraat en Oude Houtlei

* De Warempel: (nog uit te testen) enkel ‘s middags tijdens de week
Klein, sfeervol restaurantje met elke dag een vegetarische dagschotel. De porties zijn ruim en gevarieerd. Ook soep en nagerechtjes. Veganisten laten best iets weten op voorhand. Ook feestjes zijn hier mogelijk.
Zandberg 8, tussen St-Jacobs en de Korenmarkt

* De Groene Waaier: (nog uit te testen)
Uitsluitend vegetarische en veganistische gerechten. Typisch aan hun keuken is het gebruik van kruiden en specerijen, ze serveren smaakvolle maaltijden met een oriëntal touch. Ze werken met huisbereide producten, koken met seizoensgroenten en bereiden hun eigen curries en chutney’s. Ze gebruiken hoofdzakelijk producten van biologische kwaliteit en lokale handel. Ook de wijnkaart is bio, met een heerlijk aanbod door distributeurs uit het Gentse.
Schoonmeersstraat 25

Met dank aan EVA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s