Waarom?

Ik ben nooit een ‘rasechte vleeseter’ geweest, dus voor mij was het eerder een opluchting om vanaf mijn kotjaren bijna altijd vegetarisch te kunnen koken. Ondertussen koken we thuis zoveel mogelijk veganistisch, wat nog meer ogen doet optrekken en voorhoofden doet fronsen bij vrienden en familie. Naast deze lichamelijke verschijnselen komt meestal ook de bedenking dat ze daar eigenlijk wel nieuwsgierig naar zijn en dat wel eens willen proberen, maar dat de moed ontbreekt om zich hierin te verdiepen.

Zowel mijn eigen moeke als de mama die ik cadeau kreeg bij mijn lief krijgen een licht paniekgevoel bij het idee dat ze een vegetariër op bezoek krijgen. Niet verwonderlijk, aangezien zij nog van de generatie ‘eten=een stuk vlees, patatten en groenten’ afstammen. Ik kreeg van de mama van het lief een prachtig huishoudboekje met recepten, wastips etc als ik met hem ging samenwonen. Mijn eigen moeke deed in onze puberjaren ook haar best om af en toe iets vegetarisch (lees: een burger of veggiesticks) op tafel te laten belanden, uiteraard vergezeld van een stukje vlees voor vake. Deze blog is dan ook een bedanking van hen allebei, en om ze wat inspiratie te geven en ook gerust te stellen dat het daarom niet moeilijk hoeft te zijn.

Ook de vrienden en collega’s waren wel nieuwsgierig en gaven wel aan ‘dat ik altijd eens een receptje mocht doorsturen’. Alstublieft, nu kunt ge allemaal zelf kiezen wat ge op uw bord wilt zien belanden!

Deze blog is dus niet bedoeld om mensen te gaan overtuigen om vegetariër te worden, maar wel als inspiratiebron voor de nieuwsgierige vlees-en viseters onder ons. Laat gerust weten of het gesmaakt heeft of doe een suggestie voor een andere of extra touch!

Naast deze eetkwestie zijn mijn reizen van de afgelopen jaren ook ietwat ecologisch en ‘anders dan anders’ getint. Ook daarover kreeg ik veel vragen, dus post ik ook hierover een beetje. Aanraders voor als het eens niet ver en exotisch moet zijn.

2 responses to “Waarom?

  1. Wolvin

    Leuk, je blogje! Ook hier meer en meer veggie op tafel. Ik wil wat meer met linzen gaan doen, dus laat maar komen, die receptjes! 🙂

  2. Leuk blog. We zitten een beetje in dezelfde hoek dus kunnen mooi insoriatie bij elkaar opdoen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s